Mye god skyting i Aviscupfinalen
 

Kilde TB 13.5


F.v. Tommy, Ragnar, Glenn.

Flaatnes innhentet Tommy Gjølbergs forsprang på to poeng fra kvalifiseringen i løpet av de første 15 skuddene, og han endte sammenlagt på 1395 poeng. Det samme fikk Tommy Gjølberg fra Nøtterø, men han tapte for Flaatnes i finalen. På tredjeplass kom Glenn Pettersen fra Nøtterøy med 1393 poeng.
Gjølberg har vunnet Aviscup-finalen to ganger tidligere, mens Flaatnes vant for første gang. Han var nummer to i fjor, og tok steget opp en plass denne gangen.

Telte med
Det var første gang kvalifiseringsresultatene fra de fem beste stevnene gjennom sesongen telte med i det endelige resultatet. Ut fra dette hadde Gjølberg det beste utgangspunktet, men det holdt likevel ikke til en tredje seier i aviscupen.
— Jeg er veldig overrasket og veldig godt fornøyd med å vinne. For dette hadde jeg ikke ventet. Lå to poeng etter Tommy, og trodde det ville bli vanskelig å ta igjen. Men da jeg klarte å hente det inn på de første 15 skuddene, forsto jeg at det kunne gå. For da sto vi likt foran enkeltskuddene, sier Ragnar Flaatnes.

Ingen dårlige skudd
—I enkeltskuddene klarte jeg det heldigvis. Jeg hadde ingen dårlige skudd, så dette ble min dag, legger han til.
Etter de første 15 skuddene med fem liggende, fem stående og fem knestående fikk Flaatnes 147, mens Tommy Gjølberg, Glenn Pettersen og Tom Knudsen klarte 145.
Ytterligere fire til var med i finalen. Og når de begynte med enkeltskuddene falt en og en av de åtte finalistene ut. Til slutt sto det mellom Flaatnes og Gjølberg, en duell som gikk i Flaatnes favør.

Det ble prestert mye god skyting i Aviscup-finalen i skyting. Og det var ikke bare 5.-klassingen Ragnar Flaatnes som imponerte. For også i flere av de øvrige klassene var det flere som gjorde det bra.
Tom Knudsen fra Nøtterø vant klasse 4 etter veldig bra skyting. Han kjempet mot "svigersønnen" Steinar Holtan som kom på annenplass og datteren Irene som ble treer.
Foran enkeltskuddene var det Holtan som ledet med ett poeng på Irene og tre poeng på Tom Knudsen. Men i enkeltskuddene var det Tom Knudsen som gjorde det best. Når tre sto igjen, falt først datteren ut, og til slutt måtte også Holtan strekke våpen.

Resultater:Kl 1
1.Ida Engen  Tønsberg
Resultater: Kl 3
1. John Berg
Resultater:Kl 4
1. Tom Knudsen  Nøtterø
2. Steinar Holtan  S&S
3. Irene Knudsen  Nøtterø
Resultater:Kl 5
1. Ragnar Flaatnes  Andebu
2. Tommy Gjølberg  Nøtterø
3. Glenn Pettersen  Nøtterø
 

  I junior vant Ola Viktor Lofstad fra Styrvoll foran Ole Kristian Røed fra Sandar og Sandefjord, mens Morten Pedersen fra Sem kom på tredjeplass. Marius Austad fra Andebu og Lars Gunnar Langås fra Sem vant henholdsvis rekrutt og eldre rekrutt.Resultater:Rekrutt
1.Marius AustadAndebu
2.Andreas Helland,  S&S
3.Mats Hermann Karppinen,  Slagen
Resultater:ER
1.Lars Gunnar Langaas,  Sem
2.Daniel Davidsen, Andebu
3.Joachim Tønnesen, Sem
Resultater:JR
1.Ola Victor Lofstad, Styrvoll
2.Ole Kristian Røed, S&S
3.Morten Pedersen, Sem

I veteranklassene gjorde Willy Enger det skarpt i V55. Han prikket inn den ene 10-eren etter den andre. Og hadde kun én 9-er i de avgjørende skuddene


F.V Yngvar, Willy, Kjell

Resultater:V55
1. Willy Enger Nøtterø
2.Yngvar Vataker S&S
3. Kjell B. Holtan  S&S
Resultataer: V65
1.Odd Edland   Sem
2.Harald A. Døvle   Sem
3.Kjell Jakobsen  Horten og Borre
Resultataer: V73
1.Arne Hov  Våle
2.Kolbjørn Grønseth  Hof
3.Audun Vamråk  S&S